De blog over lifestyle, mode & make-up

Welke oogkleur je ook hebt, zo laat je jouw ogen stralen

Welke oogkleur je ook hebt, zo laat je jouw ogen stralen

Net als het vinden van de perfecte kleur lippenstift kan het ook heel lastig zijn de juiste tinten oogschaduw te vinden voor jouw oogkleur. Want met welke kleuren laat jij je ogen nou echt stralen? Wij helpen je graag een handje en hebben de mooiste tinten uitgezocht die fantastisch staan bij de kleur van jouw ogen. Lees daarom snel verder om te zien welke kleuren perfect bij jou passen.

Blauwe ogen

De tegenovergestelde kleur van blauw is oranje. Dat betekent niet meteen dat je knal oranje oogschaduw hoeft te dragen, maar wel kleuren met een licht oranje ondertoon. Denk hierbij aan bronskleuren en lichtere tinten bruin. Kies een nude-tint voor een mooie, natuurlijke look en ga voor een diepere tint bruin als je jouw ogen echt wil laten opvallen. Je ogen zullen op deze manier extra blauw lijken!

Bruine ogen

Met jouw bruine ogen kan jij zowel lichtere als donkere tinten bruin hebben. Als je kiest voor een lichte tint, neem dan een kleur met een lichtgele ondertoon. Wanneer je kiest voor donker, ga dan voor een mooie diepe kastanjebruine kleur. Wil je toch graag opvallen? Kies met jouw bruine ogen dan voor blauwe en groene tinten, die kan jij ook super goed hebben.

Groene ogen

Groene ogen vragen om aardetinten, zoals nude, zandkleur, lichtbruin en donkerbruin. Deze kleuren zorgen ervoor dat jouw groene kijkers extra shinen! Het fijne aan deze tinten is dat ze heel natuurlijk en basic zijn, zodat de kleur van jouw ogen alle aandacht trekt.

Hazelkleurige ogen

Hazelkleurige ogen zijn een mix van bruine en groene ogen, super mooi! Jouw bijzondere oogkleur gaat goed samen met bruintinten met een gelige ondertoon. Jij laat jouw ogen sprankelen met kleuren als brons en oker. Als je liever een donkere kleur oogschaduw wil gebruiken, kan je het beste kiezen voor een donkerbruine tint die een beetje naar paars neigt.

Extra tip

Weet je niet zo goed in welke categorie je nou eigenlijk valt en wil je toch graag weten welke oogschaduw kleuren bij jouw ogen passen? Ga dan eens langs bij een drogisterij. Hier kijken ze naar de kleuren van je ogen en adviseren ze de juiste kleuren. Je kunt deze oogschaduw kleuren dan meteen aanschaffen!