De blog over lifestyle, mode & make-up

13 beauty hacks die iedereen zou moeten kennen

13 beauty hacks die iedereen zou moeten kennen

Je kent het wel: van die beauty hacks die je moet weten. Op Instagram, Pinterest en Facebook kom je ze continu tegen. Het zijn er zoveel dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Daarom hebben wij de beste beauty hacks voor jou op een rijtje gezet.

1. Uitgedroogde mascara

Een paar druppels zoutoplossing en je mascara is weer vloeibaar. Het is het beste om je mascara na drie maanden te vervangen, omdat het daarna bacteriën kan bevatten waardoor je een ooginfectie op kan lopen. Maar soms droogt je mascara voor die tijd al uit en dat is natuurlijk zonde. Voeg dan een paar druppels zoutoplossing toe en hij is weer zo goed als nieuw.

2. Intense oogschaduw

Om een minder felle oogschaduw toch te laten opvallen, kan je een witte eyeliner op je ooglid doen. Doe hier de oogschaduw overheen en het steekt gelijk meer af. Zo wordt je niet opvallende oogschaduw toch opvallend.

3. De perfecte wing

Daarvoor gebruik je een lepel. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! houd de steel van de lepel tegen de hoek van je oog en trek een lijn van eyeliner. Draai de lepel zodat de bolling op je ooglid zit. Nu hoef je alleen nog een lijn te trekken, de rest in te kleuren et voilà.

4. Mascara op je ooglid

Gebruik diezelfde lepel om je mascara op je ooglid te voorkomen. Een simpel trucje zodat je nooit meer een uur moet uittrekken om het zwart op je ooglid eraf te boenen. Leg de bolling van de lepel tijdens het aanbrengen van je mascara tegen je ooglid. Zo komen de mascara vlekken op de lepel in plaats van op je huid. Dat scheelt een hele hoop tijd.

5. Eyeliner nog intenser maken

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is je donker gekleurde oogpotlood een seconde in het vlammetje van een aansteker te houden. Laat het potlood hierna 20 seconden afkoelen. Probeer eerst op je hand of het potlood niet te warm is. Nu kan je de eyeliner makkelijker opdoen en is het effect ervan nog intenser.

6. Transparante oogschaduw op je wimpers

Transparante oogschaduw doe je niet op je oogleden, maar op je… wimpers. Breng de oogschaduw aan voordat je mascara opdoet. Het resultaat: vollere wimpers. Dit komt door de extra structuur die je aanbrengt die wimpers meer volume geven.

7. Concealer in een driehoek

Je bent zeker gewend om de te verbergen plekken en wallen aan te stippen met concealer. Je bent niet de enige. Maar als je het in een driehoek aanbrengt, met de punt naar beneden, loopt de kleur veel geleidelijker over.

8. Verwarm je wimperkruller met een föhn

Dit zorgt er namelijk voor dat je wimpers makkelijker krullen en ook langer gekruld blijven. De warmte zorgt er net als bij een stijl- of krultang voor dat de haren soepeler worden en in die vorm blijven. Blaas je wimperkruller warm, maar let erop dat het niet te warm is, anders verbrand je je ooglid nog.

9. De lijm van nepwimpers aanbrengen met een schuifspeldje

Met de fijne uiteinden van een schuifspeldje kan je de lijm goed en geleidelijk uitsmeren. Wacht nog wel even een paar seconden met de wimpers op je ogen te doen. Het is belangrijk dat de lijm eerst een beetje kleverig wordt.