De blog over lifestyle, mode & make-up

De beste wimper trucjes!

De beste wimper trucjes!

Ben jij geboren met lange, volle wimpers? Lucky you! Helaas is dit voor de meeste niet weggelegd. Deze meiden moeten het doen met de haren die er zitten en dat valt niet altijd mee. We hebben allemaal wel eens het trucje met de wimperkruller gebruikt, maar na verloop van de dag zakken de haren vaak alweer in. Hoe ze dan wel goed blijven zitten? Je leest het hieronder!

1. Warm welkom

Maak je wimperkruller voor gebruik eerst even warm met een föhn. De huid rondom je ogen zijn ontzettend gevoelig dus test eerst op je hand of hij genoeg is afgekoeld om op je wimpers te gebruiken. Door de hitte krullen de wimpers beter en houdt de vorm langer vast. Eigenlijk net als met een krultang.

2. Krul op drie plekken

Krul je wimpers op drie plaatsen. Bij het begin, in het midden en bij de puntjes. Dan krijg je het mooiste effect en een echte krul in je wimpers, in plaats van een heftige hoek die maar een uurtje blijft zitten.

3. Wimpers kammen

Je wimpers kammen kan er ook voor zorgen dat je wimpers langer lijken. Door het borstelen worden de wimpers van elkaar gescheiden en gaan ze mooi omhoog staan, waardoor je meer volume krijgt en je wimpers er mooi gevormd uitzien.

4. Druk tegen je ooglid aan

Door het borsteltje tegen je ooglid aan te drukken bij de wortels creëer je de illusie van dikkere wimpers zonder je eyeliner erbij te hoeven pakken. Plus, het product in dat gebied concentreren zorgt ervoor dat je wimpers gekruld blijven.

5. Vermijd waterproof mascara

Natuurlijk, waterproof mascara is vaak een redder in nood op bijvoorbeeld druilerige herfstdagen, maar als je langere wimpers wilt is het slim om deze mascara even links te laten liggen. Waterproof mascara is makkelijk best heftig voor je wimpers. Hij is net wat harder van structuur, hecht zich sterker aan je wimpers en laat zich moeilijker verwijderen. Hier zijn je wimpers natuurlijk de dupe van.

6. Gebruik eyeliner

Gebruik eyeliner om je wimpers te accentueren. Het idee achter het gebruik van eyeliner is dat het lijkt alsof je meer haartjes aan de wimperrand hebt en ze dus dikker ogen. Het beste is om een kleur eyeliner te gebruiken die net iets donkerder is dan je natuurlijke wimper kleur. Zet een lijn langs je oog boven je bovenste wimpers.