De blog over lifestyle, mode & make-up

Zo maak je de perfecte vakantiefoto’s voor Instagram

Zo maak je de perfecte vakantiefoto’s voor Instagram

De perfecte reisfoto maken voor Instagram is niet altijd even makkelijk. Af en toe heb je een lucky shot met de juiste filters, maar natuurlijk wil je het liefst iedere keer het ultieme plaatje hebben. Wij zetten de tips voor je op een rij!

Licht

Er is misschien wel niets belangrijker dan het juiste licht om je foto te laten stralen. De allerbeste tijd om je telefoon tevoorschijn te toveren is wanneer de zon net opkomt of ondergaat. Dit noem je ook wel the golden hour. Op deze momenten van de dag heb je de minste harde schaduwen en krijgt alles een mooi goudkleurig tintje

Storende elementen

Kijk voordat je op het knopje drukt nog even goed of de horizon recht is, of er geen lantaarn uit je model schiet en er geen lelijke verkeersborden op de achtergrond staan. Als je geen photoshop genie bent, bespaart je dat een hoop werk achteraf!

Vaarwel standaard vakantiefoto

In plaats van een saaie standaard pose, laat een iemand voor een gebouw langslopen en fotografeer de beweging. Laat je model met haar haar schudden, of een pirouette draaien om een spontane en unieke foto te krijgen. Houd het lekker creatief en actief. Laat iemand iets doen, of maak hem of haar aan het lachen. Zo krijg je een echte foto die zal stralen tussen jou perfecte Instagram feed.

Kleur

Een rode tomaat in een mand voor gele bananen kan een heel leuk contrast geven. Teveel kleur kan je foto ook juist heel onrustig maken. Vermijd T-shirts met drukke patronen of opvallende merknamen als je een persoon mooi op de foto wil zetten. Wanneer je een landschap fotografeert, zet bijvoorbeeld iemand in een gele jas erbij om diepte en gevoel te creëren. Rijdt er net een auto doorheen met een lelijke kleur die niet bij het landschap past? Wacht dan even een paar seconden tot de auto voorbij is.

Kwaliteit

Een peperdure camera zorgt er niet voor dat je foto’s ook opeens fantastisch worden. Tegenwoordig zijn heel veel mobiele telefoons net zo goed als een spiegelreflex camera. Je kan de scherpte van je foto’s verhogen door allereerst de tijd te nemen voor je foto. Sta stil, houd met beide handen de camera vast en leg de focus op het onderdeel dat je scherp wilt hebben. Voor een scherpe foto is het licht ook weer van belang en daarnaast is een zo hoog mogelijke sluitertijd erg belangrijk.

Have fun

De laatste tips die we je mee willen geven is misschien toch wel de belangrijkste. Want op vakantie draait het toch allemaal om plezier. En dit wil je natuurlijk terugzien op je foto’s. Dus geniet van het fotograferen en leg de lat niet te hoog voor jezelf. Geniet daarnaast ook van de omgeving en cultuur zonder alleen maar door de lens te kijken!