De blog over lifestyle, mode & make-up

Alles wat jij moet weten over tattoos

Alles wat jij moet weten over tattoos

Het is je vast niet ontgaan dat steeds meer mensen tattoos nemen. Je ziet het overal om je heen en misschien heb je er zelf ook al een paar of wil je er binnenkort aan beginnen. Het is handig dat je van te voren wat te weten komt over tattoos en daarom hebben wij de feiten voor je op een rijtje gezet.

Vroeger en nu

Tatoeages zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Veer grote artiesten en beroemdheden hebben op z’n minst een plaatje op hun lichaam staan en bij de meeste bedrijven is een tattoo hebben ook geen probleem meer. Dit was vroeger wel anders, toen was het fenomeen van een tattoo namelijk een groot taboe. Een kleine minderheid had een paar tattoos en lieten deze vaak bedekt. Dat is ook de reden dat de meeste ouders er op tegen zijn dat jongeren steeds jonger tattoos nemen.

Verslaving

Heb je je ouders er toch van overtuigd zodat jij een tattoo kan nemen? Of ga je het gewoon doen? De kans is groot dat jij van te voren beloofd het bij een tattoo te houden, maar daar willen we jou alvast voor waarschuwen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat 60% van de mensen onder de 25 jaar niet kunnen stoppen en dus meerdere tattoos laten zetten. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar hou daar wel rekening mee.

Pijnlijk

Zoals iedereen wel weet kan het zetten van een tatoeage enorm pijnlijk zijn. De bekende uitspraak “wie mooi wil zijn moet pijn lijden” is hierbij wel toepasselijk. Soms zit je urenlang in de stoel en lijkt de pijn alleen maar erger te worden. Misschien is het daarom handig om voor je eerste tattoo te kiezen voor een minder pijnlijke plek. Kies dan voor een plek waar genoeg vet zit zodat je niet dicht op je botten zit.

Nazorg

Hij zit er dan eindelijk op, je bent helemaal blij en wilt lekker gaan pronken met dat plaatje op je lichaam. Helaas moet dat pronken nog even wachten. Het is namelijk enorm belangrijk om goed voor je tattoo te zorgen zodat hij zo lang mogelijk mooi blijft. De eerste dagen moet de tattoo bedekt zijn met huishoudfolie en dien je de plek twee keer per dan in te smeren met vaseline. Het is natuurlijk je eigen keuze of je je houd aan deze regels, maar dan krijg je wel het beste resultaat.