De blog over lifestyle, mode & make-up

Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuwe vrienden? Zo wen je er aan

Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuwe vrienden? Zo wen je er aan

Verhuizen naar een nieuwe stad is ontzettend spannend, maar soms moet het gewoon. Bijvoorbeeld omdat je in een nieuwe stad gaat studeren of omdat een van je ouders een nieuwe baan heeft. We begrijpen dat je hier ontzettend de kriebels van kan krijgen, maar het is vooral een hele leuke, nieuwe uitdaging die jij aangaat! Met onderstaande tips heb jij binnen no-time je draai gevonden in de nieuwe stad.

Nieuwe vrienden

Het klinkt misschien stom en kinderachtig, maar het is helemaal niet gek om op zoek te gaan naar nieuwe vrienden. Jouw vrienden wonen nou eenmaal verder weg en het is wel zo prettig om in een nieuwe stad ook vrienden te hebben. Het betekent dan natuurlijk niet dat je de andere vrienden helemaal moet vergeten. Die kunnen natuurlijk ook langskomen of jij brengt in het weekend een bezoekje. Maar door de weeks blijft dit lastig. Tsja, je moet nu toch echt op zoek gaan naar nieuwe vrienden. Gelukkig is dat helemaal niet zo moeilijk. Verhuis je naar een nieuwe stad vanwege je studie? Je klasgenoten hebben na dat lange hoorcollege echt wel zin om even een drankje te doen in de zon. Daarnaast kun je ook een klassenuitje organiseren om de hele klas in één keer beter te leren kennen. Je kunt natuurlijk ook bij een studentenvereniging gaan. Zo leer je binnen no-time veel mensen kennen!

Jezelf vermaken

Het kan lastig zijn om jezelf te vermaken als je net bent verhuisd naar een nieuwe stad. Daarom is het heel belangrijk om te bedenken hoe je dit gaat doen. Ben je een sportief type? Schrijf je in bij een sportschool in de buurt en spendeer vrije uurtjes terwijl je super gezond bezig bent. Je kunt ook een nieuwe hobby uitproberen. Ga bijvoorbeeld eens aan de slag met wat potloden of verf. Of misschien heb je wel talent om een instrument te bespelen.

De buurt verkennen

Ga naast je vaste routes naar school en naar huis eens op onderzoek uit naar bekende plekken. Loop in je vrije tijd eens een rondje door de buurt en kijk wat er daar allemaal te doen is. Wie weet ontdek je wel een echte hotspot waar je eens kunt gaan eten met je nieuwe vrienden of waar je alle winkels leeg zou kunnen kopen. Verder is het ook heel handig om op deze manier de weg een beetje te leren kennen.

Je thuis voelen

Ver weg zijn van je oude huis, je oude vrienden en je oude omgeving kan soms een beetje eenzaam voelen. Zorg daarom dat jij je in de nieuwe stad thuis gaat voelen. Doe dit door jouw woning helemaal naar jouw smaak in te richten. Hang daarnaast foto’s op en zet spulletjes neer die jouw herinneren aan leuke dingen. Nodig daarnaast vooral je oude vrienden uit om een bezoekje te brengen aan de nieuwe stad waar je bent gaan wonen. Zo voelt het minder als een ‘nieuw leven’. Jouw oude leven gaat vaak prima samen met al het nieuwe!