De blog over lifestyle, mode & make-up

8 tips voor meer zelfvertrouwen

8 tips voor meer zelfvertrouwen

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: een onzeker moment. No worries, je bent zeker niet de enige. Je kunt dat wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken. Maar hoe zorg je daar dan voor? Nou, wij hebben speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij je direct beter voelt en de wereld weer aan kan!

1. Geloof in jezelf

We hebben allemaal op z’n tijd wel eens last van negatieve gedachtes over onszelf. Maar luister daar niet meer naar! Probeer te werken aan een stem die alle negativiteit overstemt met al je goede eigenschappen. Denk na over alles wat je wel leuk vind aan jezelf en prestaties die je de afgelopen tijd hebt weten te bereiken. Als je deze punten in je hoofd op de eerste plek zet zul je merken dat je je al een stuk zelfverzekerder voelt.

2. Neem niet te veel hooi op je vork

Ben jij iemand die overal ‘ja’ op gezegd en merk je dat dit soms te veel is? Dan is deze tip voor jou! Stel duidelijk grenzen voor je collega’s, familie en vrienden om jezelf ervan te verzekeren dat je nooit meer doet dan je zou moeten doen. Het is een stok achter de deur zodat de mensen om je heen ook eens een keer extra kunnen vragen of je ergens echt ‘ja’ op wilt zeggen. Het is dus eigenlijk heel simpel: zeg vaker ‘nee’.

3. Relax

In deze tijd van het jaar zijn er weer allemaal feestjes, festivals en leuke dagjes weg gepland. Soms wordt dit allemaal eventjes te veel en daarom is het belangrijk dat je af en toe even een momentje voor jezelf inlast. Wordt bijvoorbeeld helemaal zen een meditatieoefening. Slechts 10 minuutjes aan het begin of eind van de dag en je wordt helemaal rustig en als je dit elke dag volhoudt voel je je na een tijdje vanzelf zelfverzekerder.

4. Vergelijk jezelf niet met anderen

Het klinkt misschien heel erg voor de hand liggend maar we weten allemaal dat dit moeilijker is dan het klinkt: stop met jezelf vergelijken met anderen! In plaats van je te focussen op wat anderen hebben of zijn, kun je je beter op jezelf focussen. Wat heb jij en wat wil je nog bereiken zijn de gedachtes die jou veel verder helpen. En ga niet twijfelen aan jezelf, iedereen heeft namelijk verbeterpunten of dingen die ze graag nog willen bereiken.

5. Verwen jezelf

Natuurlijk hebben we niet allemaal een eindeloze bankrekening, maar jezelf lekker verwennen hoeft zeker niet duur te zijn. Een nieuwe coupe bij de kapper, experimenteren met make-up of een fantastisch item in de sale scoren kunnen je zelfvertrouwen al een enorme boost geven.