De blog over lifestyle, mode & make-up

Wat te doen doen voor langere wimpers?

Wat te doen doen voor langere wimpers?

Wil jij je wimpergroei stimuleren? Dan hebben wij 5 handige tips voor jou om jouw wimpers langer te laten worden. De tips om je wimpers te laten groeien zullen je niet veel geld kosten. Wel heb je geduld nodig. Je wimpers voller en langer laten worden gaat niet zomaar van de een op de andere dag. Dit proces vergt tijd. 

1. Vaseline

Een product dat al jarenlang bekend is en goed op de markt ligt is vaseline. Breng dagelijks in de avond een dunne laag vaseline aan op je wimpels met behulp van een wattenstaafje of een schoon mascaraborsteltje. Reinig je ogen de volgende ochtend met een oogmake-up reiniger om de restjes vaseline te verwijderen. Er gaat wat tijd overheen voordat je resultaat gaat zien, maar de langere en dikkere wimpers die je ervoor in ruil krijgt zijn het zeker waard. 

2. Aloë vera

Aloë vera is goed voor vele dingen. Een van die dingen waar aloë vera goed voor is, is het stimuleren van de wimpergroei. Breng dagelijks een aloë vera gel aan op je wimpers voor het slapen gaan. Dit kan je doen met behulp van een wimper kwastje of een schoon mascaraborsteltje. Breng de aloë vera aan op dezelfde manier als je mascara aanbrengt. De vitamines en voedingsstoffen die in de aloë vera zitten bevorderen de wimpergroei.

3. Olie

Een van de meest effectieve en voordelige manieren om je wimpergroei te stimuleren is het gebruik van olie. Er zijn verschillende oliën die je wimpers dikker en sterker maken en ze bovendien sneller laten groeien. Er zijn verschillende oliën die je hiervoor kunt gebruiken. De meest gebruikte oliën zijn: castor olie, olijfolie, kokosolie, sesamolie, arganolie en amandelolie. Breng dagelijks voor het slapen gaan de olie aan met een wattenstaafje of een wattenschijfje. Laat de olie vervolgens de hele nacht inwerken en verwijder de volgende ochtend met lauw water de olie van het oog.

4. Groene thee

Ook groene thee helpt bij het stimuleren van de wimpergroei. Kook water, laat wat groene thee in het water trekken en laat de thee vervolgens afkoelen. Wanneer de thee is afgekoeld kan je de thee met een wattenschijfje aanbrengen op je wimpers. De cafeïne in de thee zorgt ervoor dat de wimpers beter kunnen groeien en stimuleert ook de groei van nieuwe wimperhaartjes. 

5. Wees zacht voor je wimpers

De laatste tip om je wimpers langer te laten worden: ga voorzichtig om met je wimpers. Trek niet aan je wimpers bij het verwijderen van je make-up en probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven. Dit verkleint overigens ook de kans op lijntjes en rimpeltjes.