De blog over lifestyle, mode & make-up

5 manieren hoe je jouw dag net iets gezonder maakt

5 manieren hoe je jouw dag net iets gezonder maakt

Gezond eten: het blijft lastig. De verleidingen liggen namelijk constant op de vloer. Van die taart van je jarige collega tot die gevulde koek op het station onderweg naar school. Wij geven er allemaal wel eens aan toe en dat is ook zeker niet erg. Gelukkig zijn er echter ook nog een aantal dingen die je kunt doen om je dag juist iets gezonder te maken. Voel je je meteen iets minder schuldig na dat tweede stukje monchou taart of dat extra schepje suiker in je koffie?

Ga naar buiten

Zit je lange dagen op kantoor of zit je uren achter elkaar op school? Breng je pauze dan elke dag buiten door. Neem je lunch mee en ga een rondje lopen in het park om de hoek. Of neem geen lunch mee en wandel naar de dichtstbijzijnde supermarkt. Zo ben je genoodzaakt om een wandeling te maken. Anders heb je immers geen eten voor de lunch.

Skip overbodige suikers

Je krijgt dagelijks stiekem best veel overbodige suikers binnen. Misschien heb jij het niet eens in de gaten. Denk bijvoorbeeld aan suiker in je thee, of cocktails met cola. Thee is heerlijk zonder suikers en gebruik in je cocktails eens spa rood of verse grapefruitsap in plaats van zoete drankjes met veel suiker.

Start je dag goed

Begin je dag altijd goed met een ontbijtje. Dus echt altijd. No matter what! Ook al heb je haast of krijg je geen hap door je keel. Je ontbijt is namelijk erg belangrijk om energie te geven voor de dag. Hierdoor wordt ook meteen je spijsvertering in gang gezet, waardoor je al het eten de hele dag door goed verteerd. 

Neem een grote fles water mee

Kom je er aan het einde van de dag ook altijd achter dat je eigenlijk bijna geen water gedronken hebt? Neem dan een grote herbruikbare fles water mee naar je werk of naar school Zet deze bij aankomst gelijk op je bureau, zodat de fles goed in het zicht staat. Zo vergeet je niet te drinken en blijf je de hele dag goed gehydrateerd! Houd je niet zo van water? Voeg dan eens munt of een schijfje citroen toe.

Kies een snack met veel proteïne

Het komt vast wel eens voor dat je een enorme vreetbui hebt. Kies dan voor een gezonde snack met veel proteïne. Dit geeft je sneller een verzadigd gevoel dan bijvoorbeeld chips, chocolade of borrelnootjes. Denk bijvoorbeeld aan een gekookt eitje met avocado of een schaaltje yoghurt.