De blog over lifestyle, mode & make-up

Met deze tips blijft je make-up wél de hele dag zitten

Met deze tips blijft je make-up wél de hele dag zitten

We willen allemaal natuurlijk dat je make-up de hele dag blijft zitten. Het zou namelijk zonde zijn dat al de tijd die je er ‘s ochtends in hebt gestoken voor niks is geweest. Gelukkig bestaan er een aantal simpele trucjes die ervoor zorgen dat jouw make-up aan het eind van de dag nog wel op zijn plek zit. Wel zo fijn als je niet elk uur in de spiegel hoeft te checken of je lippenstift nog goed zit.

Begin met een exfoliatie

Het is belangrijk om je dode huidcellen te verwijderen, zodat je een zachte huid overhoudt waar je make-up beter op aan te brengen is en er ook langer op blijft zitten. Dit betekent niet dat je elke dag met een scrub aan de gang hoeft. Je kunt ook in ronddraaiende bewegingen met een natte handdoek over je gezicht gaan. Let er vooral ook op dat je je huid niet schrobt, maar heel zacht te werk gaat.

Moisturizer

Of je nu een vette of droge huid hebt, het is altijd belangrijk om je huid goed te hydrateren voor je er make-up op smeert. Breng je favoriete moisturizer aan op zowel je gezicht als je nek en laat deze ongeveer vijf minuten goed intrekken voordat je met make-up aan de slag gaat.

Primer

Als je wilt dat je make-up de hele dag blijft zitten, is een goede primer onmisbaar. Het zorgt namelijk voor een extra laagje over de huid waardoor je poriën beschermd worden tegen make-up. Zo kunnen mak-up producten als foundation en poeder niet in de huid trekken en blijft het dus langer zitten.

Crème producten

Door bijvoorbeeld eerst een crème blush te gebruiken onder je foundation en daarna een blush in poedervorm aan te brengen zal je kleur minder snel vervagen. Voor een bijzonder effect kun je voor de basis een blush met een oranje ondertint gebruiken en als blush nummer twee een met een roze tint.

Fixeer je make-up

Zorg dat je make-up de hele dag blijft zitten door het te fixeren met een poeder en of spray. Zo creëer je een beschermend laagje tegen bijvoorbeeld het weer of het zweten. Gebruik hiervoor een transparante poeder of een fixing spray en ga vooral niet aan de slag met haarlak. Dit is namelijk funest voor je huid.

Blijf van je gezicht af

Het spreekt eigenlijk voor zich dat de olie en bacteriën op je handen niet veel goed doen voor je huid en dus ook voor je make-up. Hoe minder jij aan je gezicht zit, hoe beter je make-up blijft zitten en des te beter de conditie van je huid blijft. Afblijven dus!