De blog over lifestyle, mode & make-up

Tips & tricks voor de beste Insta-foto’s

Tips & tricks voor de beste Insta-foto’s

Of je nou fanatiek je Instagram-feed bijhoudt of niet, iedere foto die je plaatst moet natuurlijk wel Insta-waardig zijn. Misschien ben je een beetje klaar met je standaard poses en hotspots. Dat kunnen wij begrijpen. Daarom hebben wij 6 eenvoudige tips en tricks op een rijtje gezet voor de beste Insta-foto’s. Pak je notitieblok er maar bij, want met deze tips krijg jij de perfecte feed. Let’s get started.

1. Let op de zon

Soms denk je dat de zon je een hele vrolijke en kleurrijke foto oplevert. Dit is vaak helemaal niet het geval. Ten eerste is in de zon kijken een hele zware klus waardoor je ogen gaan tranen en je een gezicht trekt alsof je mond vol met zure snoepjes zit. Je kunt je vast wel inbeelden wat voor een eindresultaat dit oplevert. En ten tweede kan de zon zo fel zijn dat alle kleuren op de foto een beetje vlak worden. Dat is zonde!

2. Schaam je niet

Misschien voel je je een beetje ongemakkelijk als je midden op straat of bij een leuke foto-hotspot staat te poseren. Er zijn natuurlijk altijd mensen die even komen koekeloeren. Iemand die model staat is natuurlijk altijd mega interessant. Laat ze maar lekker kijken en breng die model-skills in je naar boven.

3. Pas op voor schaduwen

Net als bij de zon moet je goed opletten waar de schaduw valt. Het is natuurlijk zonde als de foto te donker is en alleen je halve gezicht zichtbaar is. Ook is het geen aanzien als de schaduw van de fotograaf je foto verpest.

4. Durf te lachen

De duckface is sowieso super 2015. En we leven alweer in 2019. Tijd dus voor iets nieuws. Durf naast lachen ook eens gekke of grappige bekken te trekken. Wedden dat de likes binnenstromen.

5. Maak super veel foto’s

En dan hebben we het niet over tien, twintig of dertig foto’s. Maak er gerust over de honderd. Iedere keer net een andere pose, een ander gezicht of net een andere invalshoek. Als je super veel foto’s maakt zit er altijd die ene perfecte tussen.

6. Geniet ervan

Als laatste, maar zeker niet de minste: geniet ervan. Als jij regelmatig je Instagram uploadt en trouwe volgers hebt, heb je misschien het gevoel dat je weer een nieuwe foto moet plaatsen. Maak vooral plezier en zie het als een toevoeging aan je verzameling gave herinneringen.