De blog over lifestyle, mode & make-up

Do’s en don’ts zakelijke kleding vrouwen

Do’s en don’ts zakelijke kleding vrouwen

Zakelijke kleding zorgt direct voor een goede eerste indruk. Hoe je jezelf zakelijk kan kleden lees je in dit blog. We bespreken wat de regels zijn rondom de bovenkleding en onderkleding.

Iedere vrouw heeft een eigen stijl. De een kleed zich graag klassiek en vrouwelijk, terwijl andere vrouwen liever wat stoerdere kleding draagt. Bij het kiezen van je zakelijke kleding is het belangrijk om vast te blijven houden aan jouw stijl. Je hoeft je tenslotte niet anders voor te doen dan je daadwerkelijk bent. Naast het behouden van je eigen stijl bij het kiezen van een zakelijke outfit is het ook belangrijk om rekening te houden met je lichaamsvormen.

De bovenkleding

Vrouwen hebben een ruime keuze wat betreft bovenkleding. Vrouwen kunnen kiezen voor een nette blouse of top, eventueel in combinatie met een mooie blazer, maar ook voor een stijlvolle jurk.

Een blouse of top

Als je jezelf als vrouw zakelijk wilt kleden, is het raadzaam om een aantal nette blouses en tops in je kast te hebben hangen. Let hierbij op de lengte van de mouwen van de blouse. De ideale mouwlengte ligt ter hoogte van je pols of je ellenboog. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende ruimte hebt bij de borsten. Het belangrijk dat de knopen goed dicht kunnen onder dat de stof gaat trekken. 

De jurk

Zakelijke kleding voor vrouwen bestaat niet alleen uit nette blouses of tops, maar ook uit en stijlvolle jurk. Hiervoor gelden eveneens een aantal regels. Ten eerste is het belangrijk dat je jurk niet te kort is, dit kan al snel als ordinair worden gezien. Jurken tot de knie hebben de perfecte lengte als je een zakelijke jurk zoekt. Ook mouwtjes zijn belangrijk. Hierdoor zijn je schouders bedekt wat er zakelijk uit ziet. 

De blazer

Ook een blazer is een item dat niet mag ontbreken aan jouw zakelijke garderobe. Een goede blazer kan in veel situaties gebruikt worden en is makkelijk te combineren. Zeker als je voor een zwarte of grijze getailleerde blazer gaat.  

De onderkleding

Naast bovenkleding bestaat zakelijke kleding voor vrouwen natuurlijk ook uit onderkleding. We bespreken hoe u zich zakelijk kunt kleden met behulp van een rok of pantalon.

De pantalon

Een pantalon is een nette broek. Over het algemeen is deze niet van spijkerstof gemaakt en heeft hij een neutrale kleur, zoals zwart of donkerblauw. In een informele werkcultuur is een jeans ook toegestaan. Let er wel op dat de broek geen slijtsporen bevat. De lengte van een pantalon komt over het algemeen tot op uw schoenen. 

De rok

Rokken zijn er een veel verschillende vormen en lengtes. Je kan gaan voor een losse zwierige rok of een strakke stijlvolle rok. Met het oog op de zakelijke kledingdracht zijn kokerrokken met een blinde sluiting uitermate geschikt. Deze rokken zijn stijlvol en vrouwelijk en geven je een zelfverzekerende uitstraling. Houdt wel rekening met de lengte van de rok. Een te korte rok kan worden gezien als ordinair. Ga daarom voor een rok die tot de knie of net boven de knie komt.